čerešňový kompót a čerešňová polievka
30. 8. 2009
| Čerešňový kompót - ovocné jedlo | ||
| Suroviny : Nálev : na 1 liter vody odvážime 400 g cukru. Ak sú čerešne veľmi sladké, môžeme na 1 kg cukru pridať 1 kávovú lyžičku kyseliny citrónovej. |
||
| Recept : Umyté čerešne na ukladajte do pohárov po okraj hrdla a zalejte nálevom. Čerešne sa musia sterilizáciou dostatočne prevariť, pričom nehrozí nebezpečenstvo, že zmäknú. Sterilizujeme vo vodnom alebo parnom kúpeli pri teplote 80 až 85 stupňov celzia 20 minút. |
||
| Užívanie : |
||
| Pôsobí proti : |
||
| Možné komplikácie : |
||
| Čerešňová polievka - ovocné jedlo | ||
| Suroviny : 300 g čerešní, 50 g cukru, 20 g maizény, 80 g mlieka, vodu, škoricu, soľ. |
||
| Recept : Umyté a vykôstkované čerešne dáme variť do vody, do ktorej sme pridali cukor a škoricu. v mlieku rozmiešame maizénu, prilejeme ju do uvarených čerešní a spolu povaríme. hotovú polievku trochu posolíme a rozmixujeme. |
||
| Užívanie : |
||
| Pôsobí proti : |
||
| Možné komplikácie : |
||
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.