jahodové recepty
30. 8. 2009
| Jahodové víno - ovocná šťava | ||
| Suroviny : 6 kg jahôd, 2,5 kg cukru, 20 g kyseliny citrónovej, 3 g fosforečnanu amónneho, kvasinková kultúra, voda |
||
| Recept : Pripravuje sa z veľmi rozriedenej šťavy (pri nedostatku ovocia). Rozmiagame jahody a po 24 h ich vylisujeme. Výlisky vylúhujeme vodou a znovu vylisujeme. Šťavy z obidvoch lisovaní zlejeme, rozpustíme v nich cukor a doplníme vodou na 10 l, pridáme kyselinu citrónovú, fosforečnan amónny a zakvasíme čistou kultúrou kvasiniek. |
||
| Užívanie : |
||
| Pôsobí proti : |
||
| Možné komplikácie : |
||
| Šťava na zníženie krvného tlaku - ovocná šťava | ||
| Suroviny : |
||
| Recept : Zmixujte 1/2 cukrového melónu s dvoma banánmi, troma jahodami a pridajte aj dve kivi. |
||
| Užívanie : |
||
| Pôsobí proti : Dokáže nahradiť aj jedlo. |
||
| Možné komplikácie : |
||
| Polievka z jahôd a mäty - ovocné jedlo | ||
| Suroviny : 1 liter čerstvých jahôd, 2 lyžice javorového sirupu, 18 čerstvých mätových listkov, 1/4 litra čerstvej pomarančovej šťavy, 1 liter mrazených jahôd, 2 lyžice strúhaného kokosu. |
||
| Recept : Dajte stranou 4 veľké čerstvé jahody. Ostatné dajte spolu s javorovým sirupom do mixéra, pridajte 10 mätových listov a pomarančovú šťavu. Mixujte, pokiaľ sa všetko nesspojí a potom dajte vychladnúť.Štyri veľké jahody jemne nakrájajte a dajte tiež do chladničky. Mrazené jahody rozmixujte do hustej omáčky. Poodávajte na širokých miskách a do stredu dajte jahodovú omáčku. Ozdobte jahodovými plátkami a mätovými lístkami a posypte kokosom. |
||
| Užívanie : |
||
| Pôsobí proti : Vynikajúci ľahký obed. |
||
| Možné komplikácie : |
||
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.